Adventskonkurrence: Vind en valgfri VP3 bordlampe

12 days of Christmas: Vores juletræ

En af de smukkeste ting jeg ved er et juletræ pyntet op til julens festligheder. Det er sådan en vidunderlig tradition vi har og det absolut mest dekorative pynt der overhovedet findes. Faktisk var jeg til min afsluttende eksamen oppe i dansk, hvor jeg trak Grantræet af H.C. Andersen og jeg gik derfra med et 12-tal i huen. Det er lidt sjovt at tænke tilbage på, men jeg har altså bare noget for juletræer.

Jeg glemmer aldrig, da jeg første gang så juletræet ved Rockefeller Center i New York. Det enorme træ med tusindvis af farvestrålende lys og den glimtende stjerne, der bare står og trækker millioner af mennesker forbi og spreder så megen glæde. Åh hvor jeg dog elsker juletræer.

Vores er noget mindre, faktisk ti gange mindre end Rockefeller træet, men stadig noget så smukt. Jeg har altid elsket mine forældres træ, som er højt og slankt med god plads mellem grenene, så kuglerne virkelig kommer til sin ret. For mig er det bare så smukt. Herhjemme fortæller juletræet en historie eller faktisk fortæller det flere. Hvert enkelt stykke pynt er nøje udvalgt og betyder noget særligt for os. Noget pynt er klassisk, andet er sjovt og underligt.
Jeg har taget en masse billeder af vores træ og pynten der hænger på det, dog er det med telefonen og jeg synes faktisk det er svært at gengive, muligvis fordi et juletræ skal ses i virkeligheden – men derfor skal i ikke snydes. Vi har altid et pyntet juletræ stående i stuen hele december måned. Vi lægger gaverne under det, hver gang vi køber en og den bliver pakket ind. Det er sådan en hyggelig form for dekoration og jeg elsker det virkelig. Sådan har vi gjort hvert eneste år og det tænker jeg er noget vi vil fortsætte med. Vores træ er tæt – det er nemlig af plastik, men jeg synes faktisk det er rigtig flot. 
Mit absolutte yndlingspynt på træet er de rød/hvide sukkerstænger, de rød/hvide kugler og de små kagemænd med glimmer. Jeg elsker den utraditionelle pynt der vækker opsigt og bringer et smil på læben, fordi det er noget man ikke finder på alle træer. I år har vi købt tre tykke julemænd i glas, et ønske fra Casper. I hans familie havde han og hans to søskende hver deres julemand, som hvert år er blevet hængt på træet og sådan er det stadig. Derfor ønskede han sig tre julemænd til vores træ og det har han nu fået ♥ Vi har desuden købt en del ekstra sukkerstokke, et par røde juletræer, en masse røde og hvide julekugler, nøddeknækkere og sidst men ikke mindst, så fik jeg en æske med tolv kugler gemt godt i kufferten på vej hjem fra USA. De ligner små julemændshoveder og maver med bælte omkring. Jeg glæder mig til at finde dem frem om et par år og stadig tænke: De her kugler købte vi i New York. 
Hvis vi en dag får børn, så har jeg allerede nu en idé om at jeg hvert år vil købe et nyt stykke julepynt og gemme i en æske til dem år efter år. Den æske kommer forhåbentlig til at følge dem langt ud i fremtiden og vil kunne bringe søde minder fra barndommen og historier for kommende generationer.

 

1 kommentar

 • Tina

  Glædelig 21.december!
  Åhh så smukt et træ og pynt:-)
  Jeg forstår godt din glæde ved juletræet med de minder du har.
  Og dine tanker for pynt når du får børn er rigtig god, jeg har gjort lidt det samme og ved at pynten vil vække minder mange år frem også for kommende generationer, om de passer godt på det.
  I må nyde julestemningen og juletræet og have en skøn weekend og lige om lidt en rigtig glædelig jul:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Adventskonkurrence: Vind en valgfri VP3 bordlampe