Adventskonkurrence: Vind en valgfri Kay Bojesen figur

12 days of Christmas: Luksus juleromkugler

      Okay – luksus og luksus. Lad os lige stoppe her, for det må godt være lidt nemt her i juletiden og der skal samtidig også være plads til at børn kan være med i køkkenet. Jeg tænker at man godt kan tillade sig at kalde romkugler for luksuriøse når de er hjemmelavede.
Romkugler kan laves med al verdens købekager eller kagerester, det er måske ikke jordens lækreste opskrift og indholdet kan sikkert skræmme flere, men fortvivl ikke. Jeg har virkelig kun fået positiv respons på dem, når de er blevet serveret til fødselsdage og andre hyggelige begivenheder.

Den nemmeste opskrift består af noget så simpelt som to mazarinkager, en hindbærroulade, 3 spiseskeer kakaopulver, 2 spiseskeer hindbærmarmelade og en spiseske med romessens.
Ingredienserne blandes i en røremaskine, så det bliver en ensartet masse. Synes du dejen virker tør, så kan du blot tilsætte lidt ekstra marmelade eller romessens.

Det hyggelige ved romkugler er at de kan tilpasses al verdens arrangementer med farvet krymmel, men de kan også gøres lidt mere julede. Jeg har derfor gjort mine december romkugler julede. Hvilket gør dem ideelle at servere til julefrokosten eller på en kold adventssøndag sammen med en kop kaffe eller te.

Den ene har jeg valgt at rulle i en blanding af hakkede mandler og chokolade, perlesukker, vaniljesukker og kanel. De andre har jeg rullet i smeltet mørk chokolade og drysset toppen med knuste bismarckstokke og nogle med brændte mandler. Jeg bruger altid denne opskrift.
Mit bedste trick er at trille romkuglerne mindre end dem man køber hos bageren. På den måde kan man godt snige sig til at spise en af hver – også uden det bliver alt for sødt. Velbekomme ♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Adventskonkurrence: Vind en valgfri Kay Bojesen figur