En blomstrende anbefaling

15 grunde til at jeg elsker efteråret

Okay, inden du tænker jeg er tosset, så lad mig lige slå fast at jeg har brugt de første 21 år af mit liv på at afsky efteråret og alt det bærer med sig. Bare tanken om at skulle gå i skole i regnvejr kunne få mig til at kravle tilbage under dynen om morgenen. Jeg hadede den mørke årstid så inderligt, at jeg har måtte tage ekstra kosttilskud og faktisk har lidt af vinterdepressioner. Men for seks år siden ændrede det sig – dengang ændrede alting sig faktisk til noget bedre.


Efteråret kan nemlig bedre end noget andet vise hvor smukke forandringer kan være.
For seks år siden var mit forhold til Casper stadig helt nyt og Enzo var blot en lille hvalp, men sammen med dem begyndte jeg pludselig at nyde efteråret og alt det vidunderlige det bærer med sig. Faktisk har de to haft en enorm betydning for mit ændrede livssyn og har givet mig en naturlig livsglæde. Da jeg for et par år siden var mest syg, da tillærte jeg mig selv at blive bedre til at se positivt på småting i dagligdagen i stedet for at gå trist rundt. Det er livet for værdifuldt til ♥

Siden jeg fik Casper, Enzo og sidenhen Balou ind i mit liv har jeg elsket årets sidste fire måneder. Jeg har lavet en liste med grunde til det, som forhåbentlig kan give dig et smil på læben og inspirere til efterårshygge.

1. Gåture i skoven med hundene. Det er så dejligt at se hvordan træernes farver forvandles som et smukt maleri uge for uge og lyden af blade der knaser under fødderne.

2. Endelig er det sæson for støvler! Min mor har altid sagt jeg først bør gå i støvler når vi når til oktober/november, for “hvad skal du ellers have på når det bliver koldt” Ja ser du, netop derfor har jeg investeret i tre par støvler i år. To pæne par til hverdagsbrug (som gerne må tages i brug allerede i september) og et par med blødt uldfor.

3. Mørke aftener med masser af stearinlys. Det giver sig selv – det er bare hyggeligt!

4. Der er et utal af gode fjernsynsprogrammer, der er samtidig også masser af fodbold, håndbold og basket i tv. Hvilket er lig med kvalitetstid med Casper.

5. Fejring af Caspers fødselsdag. Faktisk har største delen af vores familie fødselsdag nu her, hvilket betyder masser af tid med dem og god mad. Jeg elsker særligt at købe fødselsdagsgaver til Casper og min mor, for jeg ved hvor meget de værdsætter det og glæder sig til deres dag.

6. Sweatre, cardigans, pandebånd og tykke strømper. Åh jeg elsker det!

7. Æbler. Ja æbler. De er bare mere sprøde, syrlige og lækre på denne tid af året hvor de er frisk plukket. Jeg elsker æbler til morgenmad, som aftensnack med kanel eller lidt revet marcipan. Jeg elsker gammeldags æblekage og kager med æbler i det hele taget.

8. Farverne – de er bare pænest på denne tid. Jeg synes de brændte og mørke jordfarver er fantastiske både i indretningen, i mit klædeskab og på hylderne i butikken. Jeg er langt mere til efterår end det lyse forår.

9. Appelsiner. Jeg spiser dem sjældent, men jeg elsker duften og mest af alt friskpresset juice.

10. Jeg bliver så inspireret til at shoppe når nyhederne kommer i forretningerne. Særligt glæder jeg mig altid til Kählers efterårsnyheder. Jeg har allerede bestilt de tre nye lyshuse og jeg glæder mig til at kunne tage dem i brug når de leveres.

11. Varm kakao under en plaid på sofaen med hundene liggende ved siden af.

12. Et langt varmt bad efter en kølig gåtur i regnvejr. Det er virkelig en af de bedste fornemmelser jeg ved. Faktisk var regnvejrsdage noget af det jeg hadede mest førhen, men det er jo virkelig hyggeligt og det giver god anledning til at hygge indendørs og lave ingenting. Det er en af de bedste måder at komme ned i tempo, synes jeg.

13. Når kalenderen skriver 15. oktober har jeg altid haft en tradition med at det var okay at høre julemusik, i hvert fald i bilen. Både C og jeg elsker jul. Det er uden tvivl noget af det skønneste ved vores forhold. Faktisk har vi den seneste uge både set Alene Hjemme og Alene Hjemme: Glemt i New York.

14. Apropos New York, så skal vi igen i år nyde de sidste efterårsdage og første decemberdage i den smukke og inspirerende by, der aldrig sover. Vi elsker New York og jeg glæder mig inderligt til at komme tilbage for tredje gang. Det er anden gang ved juletid og det hele er så storslået og magisk. Jeg glæder mig virkelig til juleshopping, stemning og ferie.

15. Jeg glæder mig til juletingene begynder at dukke op i butikkerne. Jeg glæder mig til at købe gavepapir, lave pakkekalender til Casper, pakke julegaver ind, pynte, bage og alt der ellers følger med. Julen er det bedste jeg ved!
Jeg kunne blive ved. Der er så mange fantastiske ting at foretage sig i efteråret. Jeg synes dagene indbyder til hygge, kreativitet, samvær med familie og venner, dage uden planer, bagning, masser af motion udendørs. Åh ja jeg kunne fortsætte i timevis. Dog tænker jeg umiddelbart at mit budskab er klart. Der er ingen grund til at hænge med hovedet over sommeren nu er forbi, den har været helt igennem dejlig og netop derfor føler mig også endnu mere klar til efteråret end jeg nogensinde har gjort før.

Jeg ønsker dig det skønneste efterår og vil elske hvis du deler dine yndlingsting ved denne årstid med mig i en kommentar til indlægget. Helt ærlig, jeg kan da heller ikke være den eneste der allerede glæder mig til julen? ♥

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En blomstrende anbefaling