Every summer has a story

Sådan planlægger du det perfekte babyshower

Jeg ved ikke om der ligger en skjult hentydning til min alder idet, at alle omkring mig får børn.
Personligt elsker jeg børn, jeg elsker at være moster, tante og legeven – jeg elsker at pjatte på gulvet, grine og fjolle, men jeg er også egoistisk. For jeg elsker også at kunne sove længe hver morgen og rejse på storbyferie, hvor jeg udelukkende skal tænke på Casper og mig selv. En skønne dag i fremtiden, der håber jeg da selv på at få nogle børn – men som tingene er lige nu har jeg altså slet ikke travlt.

Tilgengæld har jeg på lidt over to år haft travlt med noget helt andet, jeg har nemlig planlagt fire babyshower, for fire skønne piger og babyer. Senest for få uger siden for min bedste veninde Mia. Derfor tænkte jeg, at du måske godt kunne bruge inspiration eller idéer hvis du går med tanker om at planlægge et babyshower for en du holder af. Når alt kommer til alt, så kræver det nemlig ikke særlig meget.

Et babyshower er en amerikansk tradition, måske min personlige importerede favorit begivenhed. Jeg synes det er virkelig hyggeligt at overraske, forkæle og glæde den kommende mor i slutningen af hendes graviditet. Her kan der snakkes om alt mellem himmel og jord – meget om babyen og den kommende tid. Her er tid til at åbne gaver i ro og mag, til at lege nogle lege eller hvad fantasien nu tillader.

Hvordan arrangerer du et babyshower?
Det nemmeste nu om dage er nok at lave en hemmelig begivenhed på Facebook, her kan du invitere veninder, søstre, kommende bedstemødre med flere, som står hovedpersonen nær. Det er vigtigt du tænker på dennes behov, det handler ikke om der er fem eller tyve deltager, det skal bare være de rigtige. Find en dato, hvor du ved den kommende mor ikke har planer og så kan planlægningen ellers begynde.

De fire gange jeg har planlagt et babyshower, har jeg allieret mig med en anden eller tredje part, som kunne aflede dagens hovedperson. Nogle er enormt nemme at overraske, mens andre kan være virkelig vanskelige. Det letteste er næsten at få hende ud af huset med påstand om at skulle noget andet, så der er frit til at blive pyntet op og få gæsterne rykket ind. Personen der afleder kan du være i kontakt med når i er klar til surprisen eller de nærmer sig adressen.

Vi har holdt “menuen” rimelig nem hver gang. Der har været kage, kagemand, cupcakes eller boller på bordet. Det kræver ikke det helt store og det meste kan forberedes på forhånd. Jeg synes selv, at det har fungeret ret godt. Det er selvfølgelig også muligt at lave det som en brunch, grillaften eller noget helt tredje, men der er bare noget hyggeligt over, at man alle kan sidde ved bordet uden noget stress.
Faktisk har jeg taget det så roligt, at jeg de sidste to gange bare har bestilt en kagemand ved bageren. Det er altså lettere end at stå og lave lagekage med fondantfigurer og lignende. Det har i hvert fald fået mig til at slappe helt af.
Jeg har fået Føtex i Aabenraa til at lave den fineste bjørn i vandbakkelse med glasur og marcipan dekorationer. Det har virkelig været så fint begge gange og de kommende mødre har elsket den søde bjørn.

Udover kage har vi haft slik, frugt og mindre snacks på bordet. Det handler igen om hvad den kommende mor kan lide. Vi har serveret saft, vand, kaffe, sodavand, osv. Der skal vitterligt så lidt til. Den kan evt. laves som et sammenskudsgilde, hvor alle gæsterne medbringer en lille ting.

En ting jeg overhovedet ikke kan begrænse mig på er pynten. Jeg elsker pynt! En rigtig fest kræver balloner, dekorationer og et tema. Mia venter en dreng i juli, derfor skulle farverne til hendes babyshower naturligvis være blå, blå og blå.
Hver gang har jeg shoppet hos Mintemafest, her findes alt hjertet kan begære og hvad der skal til for at skabe en hyggelig temafest. Uanset om du som mig holder babyshower, barnedåb, konfirmation, fødselsdag eller bryllup – så skal du ikke snyde dig selv for deres store sortiment af dekorationer, service og skønne sager, der kan gøre en hver fest mere festlig.
Jeg har sammensat en festlig collage af nogle af de ting jeg valgte til Mias fest. Desuden købte jeg en æske til at transportere cupcakes i, en dug, servietter og en heliumflaske, så nogle af ballonerne kunne svæve.
Du kan købe alt til babyshower her.

Det sidste du nu skal sørge for, er at gæsterne medbringer en gave til den kommende mor og lille ny baby. Du kan eventuelt google dig frem til nogle forskellige babyshower lege og aktiviteter, men det afhænger igen af hovedpersonen. I dette tilfælde vurderede jeg, at snak og hygge i haven ville være velset og mest hyggeligt, så sådan blev det ♥
Jeg gav et babyhåndklæde og plejeprodukter, babybøger fra Simone Thorup Eriksen og så lavede jeg denne blekage med den blødeste Jellycat elefant og et par stofbleer. Faktisk var det nærmere et bleslot end en kage. Jeg arbejder jo til daglig i en babywebshop, så det er svært for mig at begrænse mig når jeg har muligheden for at forkæle en baby.

Er du i tvivl om du skal holde babyshower, så er mit bedste tip: Bare gør det.  
Det vil med garanti blive værdsat og hyggeligt. Gå eventuelt sammen med en anden, så i er to om planlægningen og så vil jeg næsten give min garanti for, at resten forløber ganske af sig selv. Det er så enkelt, men det betyder med garanti mere end du overhovedet kan forestille dig.


Til dette indlæg er pynten sponsoreret af Mintemafest, men de øvrige gange vi har holdt fest har jeg handlet hos dem og kan på det varmeste anbefale deres hurtige levering, store udvalg og service.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Every summer has a story