Når sofaen bliver for lille

Påskeinspireret chokoladekage

dsc04511dsc04525Er jeg den eneste der virkelig nyder påskeferien?
Jeg kan virkelig mærke på mig selv, mit humør og ikke mindst mit energiniveau at jeg har haft behov for nogle sammenhængende fridage. Jeg har været udkørt på det sidste og jeg har haft mange tanker i hovedet, som jeg ikke rigtig har tilladt at gøre plads til i den travle hverdag. Det er ubeskrivelig rart at kunne sove længe og have tid til masser af hygge med Casper og hundene. Vi har prioriteret kvalitetstid med familien, noget vi vægter utrolig højt. Derfor har vi tilbragt torsdag med mine svigerforældre, svigerinde, svoger og niece. I går sov vi længe og slappede af inden vi besøgte min søster, her hyggede vi og så X-Factor med vores nevø og store niece. Igen i dag står formiddagen på ren afslapning herhjemme, inden vi i aften skal spise pizza og hygge med min del af familien ♥dsc04515dsc04543  Sidste weekend bagte jeg denne super lækre chokoladekage og inviterede mine forældre over. Jeg har nemlig været så heldig at Kählers nye kagefad, kagespade og –gafler er blevet tilføjet min Hammershøi samling, så hvorfor ikke udnytte den oplagte mulighed for lige at hygge lidt ekstra? ♥ Jeg blev super positiv overrasket over denne chokoladekage – vel at mærke uden chokolade. Derfor tænkte jeg, at jeg ville dele opskriften herinde. Den er nem at gå til og det er jo oplagt at bruge fridagene på at bage, så familien kan samles omkring kaffebordet.

Bland 300 gram sukker med 2 æg i en skål. Sigt 250 gram hvedemel, seks spiseske kakao, en teske bagepulver og en teske natron ned i massen. Tilsæt en knivspids salt, 2,5 deciliter vand og 150 gram smeltet smør, inden dejen mikses.

Forvarm ovnen til 170 grader varmluft. Hæld dejen i en springform eller bradepande og bag den på en af ovnens nederste riller i cirka 35 minutter. Personligt synes jeg godt en chokoladekage må være en anelse klæg i midten, dog ikke for meget. En chokoladekage har ofte tendens til at blive tør og jeg synes bare kagen er lækrest hvis den stadig er ”svampet” i midten.

Lad kagen køle af inden du blander 200 gram flormelis, tre spiseske kakao, to teske kanel, to spiseske smør og 0,5 deciliter fløde eller sødmælk til en ensartet og tyk masse. Fordel den lækre chokoladeglasur over kagen. I anledning af påsken har jeg valgt at dekorere min kage med små marcipan påskeæg og chokolade mandler i fine pastelfarver.

Velbekomme og rigtig god påske ♥  dsc04530 dsc04586 dsc04594dsc04582 dsc04603

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når sofaen bliver for lille