24 DAYS OF CHRISTMAS: DAY 17

24 DAYS OF CHRISTMAS: DAY 18

Jeg ved ikke om det bare er mig, i hvert fald vælger jeg selv at tro det ikke kun er mig, men december giver bare en ekstra trang til søde sager, chokolade og hjemmebag? Jeg prøver virkelig at begrænse mig og kun spise det i moderate mængder. Når det så er sagt, så prioriterer jeg også at snacke de ting jeg virkelig elsker og kun får på denne tid af året.

Jeg har hele december haft lyst til at lave rocky road stykker og her i weekenden fik jeg endelig tid til det. Faktisk er selve processen absolut ikke tidskrævende, tværtimod er den ganske enkel og lige til. Jeg har bare været ualmindelig træt efter rejsen til New York, alle de vidunderlige indtryk og en travl tid på arbejde, så aftenerne har jeg slet ikke fået udnyttet til alt det jeg ellers rigtig gerne ville, men nu skulle det altså være.
Jeg bagte to slags rocky roads. En med dumle og en med marcipan. Jeg kan overhovedet ikke beslutte mig for hvilken slags der er min favorit, for hold nu fast hvor smager det bare lækkert. Netop derfor tænkte jeg at det var passende at dele begge opskrifter med jer i dag, så i kan nå i køkkenet inden juleaften.

Rocky road med marcipan
Smelt 200 gram mørk chokolade over vandbad, mens du tør-rister 2 deciliter mandler eller andre nødder på en varm pande i få minutter. Når chokoladen er smeltet blandes det sammen med mandlerne, en håndfuld mini skumfiduser og et stykke kold marcipan (mængde efter smag), der er skåret i mindre tern.
Når det hele er vendt sammen med den smeltede chokolade skal massen fordeles i en brødform eller bageplade beklædt med bagepapir. Stil massen på køl i mindst en time, men gerne natten over. Skær din kolde rocky road ud i tern eller skiver, så er de klar til at blive serveret gennem juletiden.
dsc03415 dsc03419 dsc03428 dsc03435 Rocky road med dumle
Fremgangsmåden er egentlig helt den samme som den ovennævnte opskrift, dog skal marcipanen erstattes med dumle-karameller. Smelt 200 gram mørk chokolade over vandbad, mens du tør-rister 2 deciliter mandler eller andre nødder på en varm pande i få minutter. Når chokoladen er smeltet blandes det sammen med mandlerne, en håndfuld mini skumfiduser og en pose dumle, der er skåret i små stykker. Fordel derefter i en bagepapir beklædt form og stil på køl. Velbekomme ♥
dsc03439 dsc03444dsc03459 dsc03450dsc03453

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

24 DAYS OF CHRISTMAS: DAY 17