24 DAYS OF CHRISTMAS: DAY 13

24 DAYS OF CHRISTMAS: DAY 14

Hej søde venner ♥
Har du mon bagt julesmåkager og lavet konfekt? Jeg synes personligt det er noget af det der spreder den hyggeligste julestemning. Der findes næsten intet som en friskbagt småkage der stadig er lun og hele huset bare dufter af sukker, mandler og marcipan. Jeg har derfor besluttet mig for at i godt kan tåle endnu en familie-opskift fra vores juledagbog. Denne gang er det min kære mors pistaciestænger. Den her småkage er en af mine absolutte favoritter.
dsc06983Pistaciestænger
Ælt 300 gram mel, 100 gram flormelis, 1/2 teske natron 175 gram koldt smør og et æg sammen til en ensartet dej, der stilles i køleskabet mindst en halv time.
Rul dejen ud (30 x 40 centimeter), hvorefter den deles i 6 stænger. Sprøjt pistaciemasse ud midt på strimlerne, buk den ene side dej over massen og pensel den anden, inden den bukkes over og lukker stangen.
Pensl stængerne med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler.
Bages cirka 18 minutter ved 180° C øverste i ovnen. Skær stængerne i mindre stykker, når de er kølet en smule.

Denne opskrift stammer fra min familie. Min mor og jeg har altid bagt de her super lækre pistaciestænger. Smagen er fænomenal og jeg elsker den bløde kerne med pistacie, der får småkagerne til at minde om konfekt.

Velbekomme ♥

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

24 DAYS OF CHRISTMAS: DAY 13