24 DAYS OF CHRISTMAS: DAY 10

24 DAYS OF CHRISTMAS: DAY 11

Så er det atter tid til at hoppe i forklædet og gå i køkkenet for at bage.
I dag vil jeg dele en af mine yndlingskager i december, der ikke er særlig traditionel – derimod er den lækker og fuld af smag. Kagen er perfekt til kollegaerne på jobbet eller til en hyggelig eftermiddag med familien. Vi skal bare julebrownie med baileys. Opskriften stammer fra Amos julebagebog, men hvis du ikke har den, så kommer den her.
dsc01670Smelt 200 gram mørk chokolade, 50 gram blød nougat og 200 gram smør i en gryde. Massen skal køle en smule af inden der tilsættes ½ deciliter baileys. I en anden skål piskes 4 æg og 250 gram brun farin til en luftig masse, inden det vendes i chokolademassen. Sigt dernæst 250 gram hvedemel, 1 teske kanel, 2 teske vaniljesukker og 2 teske bagepulver i dejen og vend det hele forsigtigt sammen. Hæld dejen i en smurt bradepande (cirka 20 x 30 centimeter) og drys den med 100 gram hakkede mandler og 75 gram hakket mørk chokolade.
Kagen bages midt i en 165° C forvarmet ovn i cirka 35-45 minutter. Det afhænger lidt af hvilken ovn man har. Når dejen er kølet af, kan kagen skæres ud i firkantede browniestykker.
dsc01580 dsc01585 dsc01592 dsc01598 dsc01602 dsc01668Velbekomme

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

24 DAYS OF CHRISTMAS: DAY 10