24 DAYS OF CHRISTMAS: DAY 05

24 DAYS OF CHRISTMAS: DAY 06

I dag skal vi være kreative – er i klar på en nem og hurtig jule DIY?
For to år siden lavede Casper og jeg med inspiration fra min kreative svigermor nogle super skønne kogletræer – nu er det tredje år de står fremme og jeg er stadig helt vild med dem. Faktisk har jeg lavet et par nye i år, jeg synes ikke man kan få nok. Jeg tænkte flere af jer sikkert kunne have mod på et lille kreativt projekt, hvor børnene sagtens kan være med. Denne DIY kræver ikke mange ting og tager heller ikke lang tid, hvilket jeg synes er fantastisk. dsc05958Kogletræerne er en kreativ, moderne og nordisk fortolkning af en juledekoration. Det smarte ved dem er, at de kan stå i hvad end man måtte have i køkkenskabene. Brug dine urtepotteskjulere eller krus, hvad end de er fra Design Letters, Royal Copenhagen, Kähler eller IKEA, så kan jeg garantere dig at du ender med den fineste dekoration. Jeg har gjort materialelisten lidt mere spændende med en lille collage.
c600x283Til to juletræer skal du bruge to skjulere, krus eller skåle – kun fantasien sætter grænser.
Dertil skal du bruge to ensartede grankogler. Personligt havde min mor en posefuld med hjem fra Italien i sommer, men de kan altså også købes til fornuftige penge i blandt andet Plantorama og Bilka.
Skær oasis ud så det passer i dine valgte potter/krus og dæk til med mos. For at få en forhøjning over skjulerens kant. Forestil dig at du former en lille bakketop. Fold ståltråden som et dobbelt “L” hvor den ene af fladerne limes fast på koglerne og den anden skal til sidst ned i dekorationen. Men inden da skal du lime stjernerne på. Du kan vælge enten at lime den direkte på koglen eller at bruge ståltråd. Vælger du den løsning, så er det en god idé at bruge en syl i stjernen.
Når ståltråden og stjernen sidder fast på koglen, kan du sprøjter dem med hårlak og drysse dem med glimmer. Et super smart trick der gør træerne ekstra julede at se på og får glimmeret til at sidde fast i mange år. Glimmer fås i de fleste hobbyforretninger. Derefter er dine koglejuletræer færdige og klar til at blive placeret i mosset.

Lige så meget som jeg elsker den traditionelle jul med glimmer, nisser og alt hvad der hører til. Lige så vild er jeg med den enkle, rene og hvide skandinaviske jul. Derfor er julen herhjemme en skøn blanding mellem de to stilarter og jeg er faktisk ret pjattet med det. Træerne er en fin lille idé til vindueskarmen eller hylden i stuen. dsc05941dsc06906dsc01452 dsc01489
Rigtig god fornøjelse!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

24 DAYS OF CHRISTMAS: DAY 05