24 DAYS OF CHRISTMAS: DAY 03

24 DAYS OF CHRISTMAS: DAY 04

Kære søde læsere ♥
Jeg har glædet mig særdeles meget til at åbne denne låge i min “24 days of Christmas” julekalender. Det ler er nemlig tid til at forkæle jer med endnu en julekonkurrence, samtidig vil jeg tippe om årets bedste familie- eller mandelgaveidé og sidst men ikke mindst, så vil jeg dele en af familiens bedste opskrifter på julesmåkager.

Jeg har tidligere delt min store begejstring for Familiens Juledagbog i dette indlæg. Bogen kan rumme de bedste og sjoveste minder fra intet mindre end 25 års juleaftener og -fotos. Hvert år er der plads til at notere hvem der deltog i juleaften, hvilke gaver der blev givet/modtaget, hvem der lavede maden og hvad mandelgaven gemte på, og selvfølgelig også hvem der blev den heldige vinder. Det er blot nogle af de hyggelige spørgsmål bogen stiller år efter år. En perfekt gaveidé til både børn og voksne, der kan fungere som et familie-skatkammer i rigtig, rigtig mange år.
dsc01255 Bagerst i Familiens Juledagbog er der plads til at gemme familiens absolut bedste juleopskrifter. På den måde kan de gå i arv og forhåbentlig ikke gå tabt for kommende generationer. Vi har skrevet de første opskrifter ind, men der er stadig plads til flere. Vi har forsøgt at gemme det bedste fra min side af familien og ligeledes fra Caspers side. Her er gemt familieopskrifter på brunede kartofler, risalamande og selvfølgelig også småkager.
Netop småkager skal det handle om i dag. Jeg har gemt vores klare favoritter i bogen, selvfølgelig er vi også super glade for klassiske vaniljekranse, runde pebernødder og sprøde jødekager, men disse opskrifter skiller sig en anelse ud og er mere atypiske. Det er ikke småkager man støder på alle steder og derfor tænkte jeg, at de kunne være hyggelige at dele en af dem med jer.

Inden vi går til opskrifterne, så har Parcellet været i gavehumør og vil derfor forkæle én af jer med et eksemplar af Familiens Juledagbog, så du også kan gemme dine bedste juleminder og jeres familieopskrifter.

For at vinde Familiens Juledagbog skal du:
Skrive en kommentar, hvor du fortæller hvilken jule(små)kage der er din personlige favorit.
Konkurrencen slutter lørdag den 9. december klokken 20:00
dsc01139Kakaobrød
Ælt 300 gram hvedemel, 200 gram sukker, 1 teske vaniljesukker, 1 teske bagepulver og 2 spiseske kakao sammen i en skål med 200 gram kold smør. Slå derefter et æg ud i en skål, blommen og halvdelen af æggehviden æltes ind i dejen. Den anden halvdel af æggehviden skal gemmes til pensling.
Når dejen er jævn, rulles den ud i finger-tykke stænger. Placer dem på en bageplade og tryk dem flade med en finger. Pensl med hvide og drys stængerne med hakkede mandler og perlesukker.
Kakaobrødene bages ved 175-185° C i cirka 10 minutter. Så snart bagepladen tages ud af ovnen skal stængerne skæres i skrå stykker, inden de lægges til afkøling.

dsc01181 dsc01192 dsc01204 dsc01229 dsc01236Denne opskrift har jeg taget til mig fra Caspers familie. Jeg kan huske første gang jeg blev præsenteret for et lunt stykke kakaobrød veldrysset med perlesukker. Lige siden har jeg elsket de ruder-formede kager og vi har de seneste to år måtte bage ekstra portioner i løbet af december.
dsc01240 dsc01253 dsc01280 dsc01286 dsc01309


Reklame – Dagens præmie er sponsoreret af Parcellet

22 kommentarer

 • Line M.

  Helt klart vaniljekranse, som jeg til enhver tid vælger frem for andre julesmåkager, hvis de er på bordet☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Jeg elsker brunkager og vaniljekranse, og i min familie har vi en favorit og det er når man ligger dem sammen og spiser dem sammen LÆKKERT 😊😜🌲

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette J

  Vanillekranse og brødsnitter, men der er jo mange lækre som er gået i arv da tradition er det Søbderjyskekaffebord.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Hvis konfekt er en julekage, så er min favorit appelsin-kakao-kugler fra min mands familie 😍 Og ellers min oldemors pebernødder! 👌🏼 ville elske at vinde denne bog, så vi kan skabe en ny tradition i vores lille nye familie 👪💙

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinne

  Det må være brunkager, men pebernødder ligger tæt i halen på dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina Hansen

  Brunkager 🎅🏼🎅🏼🎅🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Vaniljekranse og klejnerner mine favoritter🎄 Den er så skøn den bog – ville ønske min farmor havde haft sådan én, så hendes opskrifter var gemt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Boe Jacobsen

  Min ynglingssmåkage er gode råd 🌟🌟🌟

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg har en kæmpe svaghed for nybagte, bløde, chokoladeovertrukne honninghjerter👌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise O

  Har altid haft en svaghed for vaniljekranse – de kan spises året rundt 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Shit en god præmie! Den ønsker jeg mig SÅ meget nu hvor vi – for første gang – skal holde jul her. Og første gang med min kæreste. Min yndlingskage er helt klart tusindfryd, mener jeh de hedder. Min mor har lavet dem hvert år😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Min ynglings julesmåkage er og vil altid være min mors brunkager. Ikke de købte, men dem som vi sammen står hvert år og laver. De smager så skønt – og så er det også hyggeligt at lave dem! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homehappy

   Tillykke Kamilla 🙂 Du er den heldige vinder af præmien.
   Jeg sender dig en mail med det samme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ᔕTIᑎE ØᔕTEᖇ ᑭEᗪEᖇᔕEᑎ

  Min personlige favorit udover mormors hjemmebagte klejner og mors pebernødder må det være “oldemors” findkbrød med et twist af kanel og appelsin .. julefreden spreder sig når duften af dem er i ovnen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette Christiansen

  Vores farvoritter herhjemme er jødekager 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Min favorit er klejner! Åh de smager så fantastisk…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina KH

  God aften på denne lune og fine 4.december.
  Sikke en skøn opskrift du har delt, jeg har aldrig prøvet bage kakaobrød, så den kom lige på listen:-)
  Det er så fin en giveaway og jeg har lige nu en gammel rød skolemappe med mine gode juleopskrifter og idéer, dem ville jeg elske at skrive ind i sådan en smuk juledagbog og lade gå i arv, så vi kan beholde juletraditionerne her i familien:-)
  Ønsker dig en skøn juletid med god julestemning:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Klejner – og især min datters oldemors klejner. Dem får vi en dåse af hvert år til jul 🎄🙌🏻🎅🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis

  Klejner

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Pebernødder 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg kan bedst lide jødekager med kanel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Casper

  Min favorit er amerikanske cookie med chokolade 🍪

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

24 DAYS OF CHRISTMAS: DAY 03