8 cool lanterner til terrassen

Gaveinspiration: Bryllup

Hej venner!
Det er længe siden jeg har skrevet et længere indlæg og det er alene af den grund, at jeg har afsindig travlt på arbejde og før jeg ser mig om er dagene blevet til nætter. Men nu nærmer sæsonen sig for bryllupper og store fester – derfor er det tid til at kigge på ønskesedler og udvælge den perfekte gave. Selv skal vi til bryllup hos min bedste veninde den 15. juli og jeg synes faktisk ikke det var svært at finde en gave til dem. Måske er det fordi jeg kender hende så godt eller blot fordi jeg har min egen idé om, hvad en rigtig god gave kunne være og ikke mindst, hvad jeg selv ville sætte pris på.
Når jeg laver denne inspiration, så er det med udgangspunkt i gaver der kan vare evigt. Det skal være noget man kan se tilbage på i hverdagen, enten i form af en materiel gave eller et særligt minde. Jeg har derfor ikke udpeget 10 ting der kunne være idéer, men blot samlet et par gode bud i kombination med billeder fra vores hjem for at understøtte mine tanker bag de fem idéer.

Lamperskaermbillede-2017-06-05-kl-20-57-38Personligt elsker jeg lamper i alle former og afskygninger, dog tror jeg de færreste går ud for at investere i en lampe blot fordi de lige får lyst eller ser et smukt design. Jeg sætter så stor pris på hver eneste lampe vi har herhjemme. De har hver især en historie og en særlig betydning, men dermed ikke sagt jeg er færdig med at ønske mig lamper. Højest på min egen ønskeliste står den tidløse, elegante og eksklusive PH 5. En lampe jeg ved, at jeg en dag skal eje – men det er ikke endnu. Tidspunktet skal være det rette, så betydningen bliver enestående. Det skal være en lampe der skal følge mig/os altid. Hvis Casper og jeg skal giftes, så kommer den til at stå højest på ønskelisten. Det er vi heldigvis begge enige om.
Lamper er symbolske og lyser op i mørke tider. De giver varme og spreder hygge på en grå og kedelig efterårsdag, de bringer liv, lys og klarhed når alt ind i mellem kan virke håbløst.

Vaserskaermbillede-2017-06-05-kl-20-54-32Vaser er og bliver bare en super god gaveidé. Her kan livets smukkeste buketter stråle uanset hvilken anledning de er modtaget af eller købt til. Blomster er smukke og spreder skønhed i hjemmet. Der findes så uendelig mange smukke vaser der kan pryde hjemmet og jeg er af den overbevisning, at man aldrig nogensinde kan få for mange. Desuden fås vaser i alle prisklasser og i former og farver fra forskellige mærker, så der er med garanti noget for ethvert brudepar. Selv er jeg særdeles glad for både Lyngby og Kähler vaser. Priserne er ganske fornuftige og du kan derfor få en smuk gave under 500 kroner. Da vi var til bachelor-fejring hos min svigerinde i forrige uge gav vi hende den smukke hvid riflede Royal Copenhagen vase, da hun samler på det. Hun blev super glad og jeg er glad for, at hun fremover kan tænke på os når hun kigger på den.

Træfigurerskaermbillede-2017-06-05-kl-20-50-16Åh ja, hvis jeg skulle udpege én bestemt bryllupsgave der er særligt symbolsk, så skal det da være Turtelduerne fra Kay Bojesen. En gave der emmer af kærlighed i form af et tidløst design med livslang holdbarhed. Figurerne bliver kun smukkere med årene, præcis som kærligheden mellem det nygifte par gerne skulle udvikle sig. Jeg er selv så glad for mine træfigurer. De er hyggelige, de er fine og de kan stå synligt fremme året rundt. Jeg synes uden tvivl det er en af de allerbedste gaveidéer der findes på markedet. Ikke kun fordi jeg er forgabt i dansk design, men fordi de fortæller deres egen historie og udvikler sig som årene går. Præcis som os. Figurerne fås i forskellige prisniveauer og det burde være lige til at finde et dyr, der vil matche brudeparret. Gå på opdagelse blandt dyrene fra eksempelvis Kay Bojesen, Lucie Kaas og Architectmade.

Lysestagerskaermbillede-2017-06-05-kl-20-12-02Lysestager har lidt samme symbolske effekt som en lampe. Lysene kan tændes og bringe liv, varme og hygge i hjemmet uanset vejr og årstid. Stagerne fås i et utal af former, faconer og til alle slags lys. Selv er jeg virkelig glad for effekten levende lys har og jeg kan slet ikke få nok. Jeg tror ikke, at jeg skal begynde at tælle antallet af stager herhjemme. Casper vil uden tvivl sige vi har for mange, men jeg synes det er det hyggeligste der findes. Vi har lys i stuen, i køkkenet, bryggers, kontoret og på badeværelset. Det giver så meget til et rum og virker indbydende for gæster, synes jeg. Jeg elsker krone- og fyrfadslys, duften af tændstikker og flakkende skygger i rummet. Skulle jeg giftes nu, så ville jeg ønske mig stager fra By Lassen. De er tidløse, enkle og holdbarheden er uendelig. Der skal meget “talent” til at ødelægge dem.

OplevelserMen når jeg nu har argumenteret for materielle gaver, så er der en type gaver jeg altid vil synes er fantastisk. Nemlig oplevelser! Jeg elsker oplevelser med dem jeg holder af. Det kan både være rejser, musik- og særligt sportsoplevelser. I konfirmationsgave gav mine forældre mig en overraskelsestur til Kreta ugen efter og min far gav mig billet til den tyske pokalfinale i Berlin mellem Bayern og Schalke sammen med ham. Allerede dengang startede min kæmpe begejstring for oplevelsesgaver og den har siden holdt ved. Jeg kan ikke forestille mig noget bedre end at opleve en begivenhed med en jeg har kær. Da Casper blev 30 i oktober fik han en tur til München med billetter til Champions League fodbold af mig. Noget vi kunne dele og som jeg længe har ønsket at vise ham. Senest gav vi hinanden en juletur til New York for at fejre fem års kærlighed, en rejse vi lige nu går og planlægger med kæmpe glæde og store forventninger. De næste weekender står i håndboldoplevelsernes tegn – sådan er vi som familie og jeg elsker det! Personligt ville jeg ønske mig oplevelser i al verdens afskygninger. Der er så meget jeg gerne vil se og nå, men som man ikke lige føler for at bruge penge på i dagligdagen.

Skal du til en stor fest i år? Eller skal du måske holde en?
Hvad står der på din ønskeliste eller hos parret/personen i skal fejre? ♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

8 cool lanterner til terrassen