SPAR 25% HOS MOODINGS OG JUSTSPOTTED

DIY: En væg med struktur

Sponsoreret


17951909_1206746876103036_2050653289375791762_n Hej venner!
Hver uge får jeg spørgsmål til vores beton-lingende væg i stuen. Rigtig mange ønsker at vide hvordan den er lavet, hvilke materialer den er lavet med og hvor krævende en proces det er. Derfor tænkte jeg, at det ville være oplagt med et gør-det-selv indlæg, for jeg kan kun anbefale jer, at kaste jer ud i projektet.
Da vi i 2015 flyttede ind i det rækkehus, som vi bor i nu var alle vægge hvide. Her var faktisk ikke særlig spændende, for at sige det mildt. Vi flyttede også fra et hjem med en chokoladebrun væg og bjælker i loftet, så et helt hvidt rum var udelukket. Jeg er dog ikke stor fan af det typiske savsmuldstapet og der derfor havde jeg allerede langt en klar plan for stuen inden vi flyttede ind og begyndte at møblere. Den helt rigtige løsning for os var en væg lavet med indfarvet spartel fra KABE Copenhagen. KABE er en hård og tidskrævende proces, men tro mig. Det er hver eneste time og svedperle værd.
dsc02986dsc02990skaermbillede-2017-04-17-kl-13-48-08Først bestiller du din ønskede farve og mængde spartel fra KABE, der leveres til dig med brugsanvisning og topcoat.
Du skal bruge: Denne malerspartel, vi havde valgt at købe et par stykker så vi kunne hjælpes ad. I kanterne kan du med fordel bruge en mindre spartel, for en mere præcis finish. Jeg har fundet disse hos Engelbert Strauss, hvor priserne er super gode og så er det vildt praktisk, at man kan få alt på et sted. Disse spartler har gode håndtag og kvaliteten er god. Som skrevet er projektet tidskrævende og håndværket er altså afgørende for dit resultat. Jeg taler af erfaring, når jeg siger at man kan få virkelig ondt i hånden, hvis ikke man vælger en spartel med et stabilt håndtag der ligger godt i hånden. Du får desuden brug for slibepapir i forskellige korn, find dem her – og der skal bruges en hel del og er derfor er det super praktisk de sælges i pakker med 50 stk. Du skal bruge en blød kost til at feje støv af væggen og ikke mindst: afdækningspap og malertape til den helt store guldmedalje. For den sidste og fineste finish skal du bruge et par bløde klude til at fordele topcoaten og vaske væggen af med efterfølgende.
Skal du lave KABE i et rum der allerede er møbleret, så vil jeg klart anbefale dig at købe afdækningsplast til møbler mm. Det kan med fordel også bruges til at lave en støvvæg, for ja det sviner og støver virkelig meget.

Fremgangsmåden følger med i form af en vejledning, men for at give et indblik i hvad processen går ud på, så får i her en lille idé om hvad der skal laves. Det første lag KABE påføres i store, bløde bevægelser med din spartel. Din måde at spartle på afspejler sig i strukturen på væggen. Laget skal tørre i 16 timer inden det slibes (kan desværre ikke gøres med en rystepudser), der skal ligeledes spartles i bløde, runde bevægelser og derefter skal væggen afstøves med den bløde kost. Hele denne proces gentages, inden væggen er klar til topcoaten. Det er vigtigt at topcoaten duppes på, så den ikke løber ned af din nyspartlede væg og laver et grimt mønster. Væggen skal have tre lag topcoat med to timers pause mellem hvert lag. Tilsidst slibes væggen med det fine slibepapir og afstøves med en fugtig microfiberklud.

Vi valgte denne gang at lave væggen i farven Limestone, en kølig lys grå med et virkelig cool beton-look. Det var præcis hvad vi gik efter.  Vi har haft væggen siden vi flyttede ind, altså i over 1,5 år og den skaber stadig wow-effekt hos vores gæster og glæde hos os. Det er så fedt med et helt unikt kunstværk, som vi rent faktisk selv har lavet. Ikke to resultater er ens og derfor gør væggen vores stue så personlig og vidner om hvem vi er. Dette er vores fjerde KABE projekt. I vores nuværende bolig har vi også en væg i farven Vintage Surf, tidligere havde vi Dark Soil i stuen og Beige Berry i soveværelset.
Kast jer ud i projektet og gå på opdagelse i de mange smukke farver. Jeg har udvalgt to close-up billeder, hvor i kan se farven Limestone, væggens struktur og effekten af spartelmassen.
dsc01091 dsc03603

 

4 kommentarer

 • Sarah Bisgaard

  Jeg er virkelig vild med jeres væg og har overvejet at gøre det samme i min nye lejlighed 😍 Jeg har bare absolut ingen erfaring med at spartle eller DIY, så tror du det er et helt umuligt projekt? 🙈 Og hvor lang tid tog det jer ca.?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homehappy

   Hej Sarah 🙂

   Tusind tak <3 Jeg kan virkelig kun anbefale KABE. Det er simpelthen så lækkert et materiale.
   Jeg er sikker på du sagtens kan lave en væg på trods af du aldrig har prøvet det før. Det er et projekt og det tager nogle dage, da tørretiden er lidt lang mellem de enkelte steps. Det skal dog siges, at det er ganske rart med de små pauser ind i mellem 😀

   God fornøjelse med det hele.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Jensen

  Det ser super fedt ud 😉 Har I lavet det ovenpå savsmuldstapet? Jeg flytter nemlig i et hus (lejebolig) inden så længe, hvor der er kedeligt savsmuldstapet og havde tænkt på at lave en væg i samme farve, som jeres der… synes dog at jeg havde læst et sted, at man ikke kunne lave det direkte ovenpå savsmuldstapet. Men håber 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Homehappy

   Vi har gjort det direkte på savsmuldstapet og det har holdt i over to år 🙂 Så eg vil sige du sagtens kan gøre det. Laget skal være en anelse tykkere, så du kan skjule ujævnhederne 😀 God fornøjelse med projektet.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SPAR 25% HOS MOODINGS OG JUSTSPOTTED