Spar 20% på alt - uden undtagelser

En rund fødselsdag, barndomsminder og et godt formål

Sponsoreret reklame for Danske Bank


En god gammel barndomsven er flyttet ind – Han ligner sig selv, han er mindst lige så elegant og venlig som dengang jeg gik rundt i min bekymringsfrie barndom og gav ham hver en mønt jeg fik. Han har forandret sig en smule, formen er ny og slank – bare man kunne sige det om os andre også..

Jeg taler naturligvis om Danske Banks ikoniske pingvin, Pondus. Pondus fylder 50 år – jeg er kun halv så gammel, men har haft mine penge stående i Danske Bank gennem hele mit liv. Derfor er Pondus en gammel ven. Den flotte sparepingvin med det klassiske røde tørklæde har været en fast del af mit børne-/ungdomsværelse. Mine forældre har været gode til at gøre hele oplevelsen omkring en opsparing sjov. De har fået mig til at sætte pris på penge og ikke bare smide dem omkring mig. Jeg er gået smilende fra banken med min mor i den ene hånd og Pondus i den anden, når jeg utallige lørdag formiddage har stået og tømt mine mønter ud i den, dengang sjove, møntoptæller. Jeg elskede det! Det var uden sammenligning noget af det bedste jeg husker. Alene det at gå op til skranten med den lille lap papir og sige det hele skulle sættes ind på min konto, det var det fedeste og sejeste jeg vidste af. Gud hvor er det egentlig gammeldags, men også bare utrolig hyggeligt at tænke tilbage på. Efter jeg er flyttet hjemmefra har Pondus fået lov at blive boende ved mine forældre, min mor er nemlig stadig god til at gemme mønter og aflevere dem i banken. Jo mere jeg tænker over det, jo mere burde man egentlig gøre det. Det føles næsten som en foræring pludselig at sætte et par hundrede kroner ind på kortet, som måske ellers bare havde virket som irriterende fyld i tasken. Men i takt med voksenlivet har kaldt, så følger der jo også andre udgifter med. Jeg mindes tydeligt hvor ondt det gjorde inden i, den dag vi skulle lave et billån i banken – jeg synes der er noget forkert over at bruge penge man ikke har nu og her, men før eller siden skal vi jo alle blive voksne og hvis jeg en dag får børn, så skal de selvfølgelig lære Pondus at kende.

Men hvorfor egentlig al den snak om penge, Danske Bank og en pingvin med et rødt halstørklæde? Jo, som sagt fylder Pondus 50 år og er blevet udgivet i en ny, slankere form. Den nye form er en elegant, æstetisk og retro velgørenhedsplakat, der kan købes for 25 kroner i alle Danske Banks filialer – uanset om du er kunde i Danske Bank eller ej. Pengene fra salget går ubeskåret til Børnefonden og UNICEF. Ønsker du ligesom mig at støtte det gode formål, så finder du din nærmeste Danske Bank lige her. Plakaten sælges frem til den 19. maj 2017.dsc09042dsc09021   Det er arvingerne af Pondus’ far, Ivar Myrhøj, der har udvalgt de to velgørenhedsorganisationer der beskæftiger sig med børn, som pengene går ubeskåret til. Plakaten er designet af Adam Hansel. Set på plakaten fra en æstetisk indretningsvinkel anno 2017, så må jeg sige han har ramt plet. Retro hitter, det samme gør de grafiske linjer i baggrunden og ikke mindst den lækre kombination af blå nuancer. 25 kroner er vitterligt ikke mange penge for en plakat i høj kvalitet der kan bruges i alle rum. Med tanke om, at alle pengene går til udsatte, underernærede og syge børn i fattige og krigsramte områder, kan jeg kun opfordre jer til at købe Pondus plakaten, hvad end du er eksisterende kunde eller blot går forbi på gaden.
Selv leger jeg lidt med ideen om, at Pondus skal hænge i badeværelset fordi det kunne være virkelig cool. Men mon han ikke engang i fremtiden skal pynte side om side med en Pondus sparebøsse på et børneværelse? ♥

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Spar 20% på alt - uden undtagelser