DIY: Forny dit IKEA spisebord

Hvorfor er det så svært at ændre sine dårlige vaner?

dsc07373
dsc07404
Jeg ved ikke om det er mig, der har en rygrad som en regnorm eller om det virkelig er så svært for alle. I mit lokale fitnesscenter står der “Det tager 3 uger at få en ny god vane” – men mit store spørgsmål er så bare…
Hvordan i al verden skal jeg klare 3 uger uden min dårlige vane?
Okay, jeg har faktisk ret mange gode vaner og ikke så mange dårlige. Ingen af os ryger og det vildeste vi kan finde på er et dele en flaske vin i weekenden. Samtidig med det spiser vi almindeligt og træner fire gange i ugen, men alligevel så er der bare noget jeg ikke kan modstå. Mine tænder skriger efter sukker! Jeg tænker på lakridser, flødeboller, kage og cola hver eneste aften og jeg må gang på gang overbevise mig selv om, at jeg sagtens kan klare mig uden og frugt smager lige så godt, det gør det også – men det er bare ikke det samme og det ved mit hoved udmærket godt. Uanset hvor ihærdigt jeg forsøger, så ender jeg altid ud med en hovedpine af den helt store slags og en umådelig lyst til at løbe hen på tanken, blot for at hælde en halv liter cola ned på nul komma fem. Jeg bliver så lækkersulten når folk poster billeder af deres fastelavnsboller og store slikskåle. Mine forældre har altid kaldt mig en sukkergris og det er egentlig utroligt at jeg klarede mig de første 20 år af mit liv uden at det satte sig på sidebenene, men det gør det altså nu.

Vi har forsøgt at lave en aftale om, at vi skal undvære disse ting i hverdagen så vidt muligt. Men uden det bliver fanatisk, for hold op hvor ville livet være kedeligt så. Jeg tænker altså også umiddelbart at de her sprøde Spangsberg flødeboller går bedre med min nye Hammershøi tekande, end en skiveskåret avokado havde gjort det – selvom disse også er ultra populære på Instagram nu om dage. Jeg bliver dog selv langt mere fristet af de usunde billeder, men måske er det bare min egen undskyldning for selv at fotografere kager og fredagens bland selv-slik – men er det så for billedernes skyld eller for at kaste mig uhæmmet over de søde sager efterfølgende, ja skal vi ikke bare lade de ord stå åbne til eftertanke.
dsc07382 dsc07388
De lækre flødeboller blev spist i løbet af weekenden, nu havde jeg også sukket efter dem hele ugen. Jeg ved egentlig ikke helt hvad jeg ville opnå med dette indlæg, måske er det bare et spinkelt forsøg på at retfærdiggøre mine svagheder. Det kan lyde ret kliché, men at dele det bekræfter mig måske også i at mit problem ikke er så stort endda og jeg nok langt fra er den eneste, der har en halvdårlig vane – eller en sød tand.
I det mindste fik i set min smukke nye tekande. Jeg er smask forelsket i den, præcis som jeg er i alt andet der står Kähler på, men det er en helt anden snak. Vi har vel alle vores små svagheder og er det ikke bare dem der gør os til dem vi er? Vi er jo kun mennesker og det er ikke os der har valgt, at der skulle eksistere gode og dårlige vaner. Vel?

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

DIY: Forny dit IKEA spisebord