Trendindlæg hos Complet Living + en rabatkode

15 grunde til at rejse til New York (en ekstra gang)

Det er ikke mere end halvanden måned siden vi kom hjem fra New York, men allerede nu synes jeg der er så meget mere jeg gerne ville have set, oplevet eller prøvet en ekstra gang. Derfor har jeg lavet en liste med 20 gode grunde til at krydse atlanten endnu engang og holde ferie i den fantastiske by. Måske er der nogen af jer, der er heldige snart at skulle afsted og kan få glæde af min liste.

13015509_894865623957831_2835074536779717315_n

1: ONE WORLD OBSERVATORY
Ord kan ikke beskrive den oplevelse. Dagen vi valgte var varm, men grå. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at tage turen op i højden endnu engang på en solskinsdag. Jeg ville blive der længe i håb om at se solen gå ned over Manhattan og de millioner af lys der tændes, når mørket falder på.

2: TOP OF THE ROCK
Vi var oppe i Top of the Rock klokken 22:30 og blev mødt af det mest vidunderlige syn. Hele New York glimtede om kap med stjernerne. Jeg skal opleve det syn endnu engang! Derudover kunne jeg også rigtig godt tænke mig at komme op i tårnet i dagslys.

3: BASKETBALL I MADISON SQUARE GARDEN
Simpelthen en vild oplevelse. Hele stemningen i Madison er kanon og jeg kunne virkelig godt tænke mig at opleve et tophold mod Knicks. Vi var så heldige at se Cleveland Cavaliers i Brooklyn i marts, og Knicks mod Brooklyn i Madison. Men det kunne være vildt at opleve et storhold som Cleveland i selve Madison Square Garden.

4: CYKELTUR I CENTRAL PARK
Noget af det vi nødt mest på vores rejse til New York var en tre-timers cykeltur rundt i Central Park. Området er fantastisk og der er så mange steder at stoppe. Jeg synes det er en enestående måde at opleve parken på og ikke mindst Manhattan. Det er virkelig fascineret at se, hvordan kvarterne rundt om parken skifter. Desuden er det virkelig fantastisk at komme op på cyklen, som afveksling til alle de kilometer der bliver gået i en by som New York.

5: BROOKLYN, WILLIAMSBURG & DUMBO
Jeg er faktisk rigtig ked af vi ikke fik brugt mere tid i Brooklyn. Området er det hippeste og der hvor der lige nu sker den største udvikling. Faktisk er Brooklyn så befolket, at hvis det var en by for sig selv, ville den være blandt de fem største i hele USA. Brooklyn er en helt anden form for afslappethed end selve Manhattan. Jeg ville elske at sidde på en fortorvscafé og se mennesker slentre forbi. Området omkring Manhattan Bridge og Brooklyn bridge er vidunderlige. Vi havde valgt en alt for varm dag til det, men samtidig var der en anelse overskyet. Jeg er rigtig ærgerlig over vi ikke nåede mange flere timer på denne side af broerne. På min ønskeliste inden vi tog afsted stod der “Gå fra Manhattan til Brooklyn om dagen, nyd området ved Brooklyn Heights med en sandwich og se solen gå ned over Manhattan. Gå tilbage over Brooklyn Bridge og se de millioner af lys på Manhattan.” Det var faktisk en af de ting jeg havde glædet mig allermest til, men vi havde lagt det for sent ind og pludselig kunne vi ikke bruge al den tid alligevel. Når vi skal til New York igen, så skal vi have sådan en Brooklyn-dag, det er et af mine største mål!

6: MEATPACKING DISTRICT, TRIBECA, LITTLE ITALY, SOHO & GREENWICH VILLAGE
Endnu flere fantastiske områder der er med til at gøre New York helt unik. Personligt har jeg virkelig lyst til at udforske disse områder meget mere end vi fik gjort. Det var bare så varmt mens vi var afsted og benene føltes tunge. Vi nåede dog gennem alle områderne, men jeg kunne have brugt timevis i disse. SoHo er populære forretninger. Little Italy siger næsten sig selv. Her sad vi på en skøn italiensk restaurant og fik pizza til frokost. Det var fantastisk i marts! Meatpacking District, Tribeca og Greenwich Village er hyggelige. Her ligger der små anderledes forretninger, masser af caféer og lækre restauranter. Området indbyder til, at sætte sig ned og betragte de travle og hippe New Yorkere, hvis hverdag sker lige her og tid absolut ikke er det de har mest af. Vi nød blandt andet en tur på The Highline, mens vi var i området omkring Hudson River.

7: 9/11 MUSEUM
Kliché eller ej. Jeg skal besøge det sted. Vi fravalgte museet, som egentlig var på vores plan og erstattede det med en All Access Tour i Madison Square Garden. Jeg fik faktisk sagt mange gange mens vi var der, at jeg gerne ville besøge museet. Men vejret var simpelthen næsten for godt til at gå rundt indenfor. Desuden blev vi i det øjeblik enige i, at vi jo kendte historien om 11. september og et eller andet sted kom det måske for tæt på igen. Jeg nød virkelig det smukke område ved 9/11 Memorial og One World Trade Center. Man mindes de tragiske begivenheder med respekt og stil. Her er smukt og man får bestemt et sug i maven. Jeg vil dog insistere på at komme på museet næste gang vi er i byen. Efter vi er kommet hjem har vi hørt andre snakke om det, og som det lyder, så skulle oplevelsen være storslået, gennemført men også meget underlig, på en og samme tid.

DSC091438: STATUE OF LIBERTY
Jeps. Hende valgte vi fra. Det kan lyde helt tosset for nogen, men vi havde læst os frem til, og samtidig fået at vide inden, at det ikke var noget særligt. Vi sejlede forbi Frihedsgudinden og fik nogle smukke billeder af hende. Det passede fint ind i vores planer. Jeg kunne dog godt tænke mig at tage en båd derover, hoppe af og se Manhattan med hendes øjne. Det må altså være noget af et view hun har sig.

9: COLUMBIA UNIVERSITY
Vi så Columbia, deres sportsområde i hvert fald, fra vores sejltur. Men jeg ville faktisk gerne have været forbi et rigtig IVY-LEAGUE universitet. Columbia er blandt de fineste, dygtigste og mest anerkendte skoler i hele USA, sammen med syv andre. Jeg har været stor tilhænger af Beverly Hills 90210, og ikke mindst Gossip Girl (hvor Columbia er med). De to serier har givet mig lyst til at se skolesystemet, opleve en skoledag og betragte de studerende. Jeg tror altså det er virkelig fascinerende og anderledes end noget vi kender her i Danmark.

10: CENTURY 21
Åh ja, Century 21 er en fornøjelse! Jeg havde læst om stedet hjemmefra og første dag tog vi turen ind i butikken. Lyn hurtigt var vi igen ude af døren, for det kunne jeg simpelthen ikke magte. Der var mange mennesker og butikken virkede rodet. Forestil dig Magasin, uden anden opdeling end mænd, damer, børn og indretning.. Vi besluttede os (heldigvis) for at give C21 endnu en chance og denne gang kom vi ud med store poser og trætte Dankort. C21 havde alle de lækre mærker til ingen penge. Vi fik så meget for pengene, at man skulle tro det var løgn. Derfor besluttede vi os hurtigt for, at vi skulle besøge C21 et par gange ekstra. Sidste gang kom vi afsted super tidligt, hvilket betød der var masser af nye varer på hylderne. Ja, du læste rigtigt – der bliver fyldt op hver dag. Dér hang den! Den Marc Jacobs-taske der stod så højt på min ønskeseddel inden vi rejste og pludselig kostede den 1.000 kroner mindre end i Danmark. Jeg blev virkelig glad! Tasken har fulgt mig hver eneste dag siden. C21 er for dig der vil gøre et kup på lækre mærkevarer. Du finder det her: 22 Cortlandt Street

11: BROADWAY MUSICAL
Vi valgte Broadway fra og snuppede i stedet en ekstra NBA-kamp i Madison Square Garden. Dog kunne jeg rigtig godt tænke mig at se The Lion King eller Aladdin næste gang vi er i New York. Jeg er sikker på, at det vil være en spektakulær og storslået oplevelse.

DSC0917712: SEJLTUR
Et af vores højdepunkter på turen var en tretimers tur med Circle Line Sightseeing Cruises. Vi havde en fantastisk udsigt, vi så alle de områder og bygninger der kendetegner New York. Vi havde en super god og dygtig guide, der i tre timer fortalte om hvad vi så, opbyggelsen af New York og alt interessant vi nu ellers stødte på undervejs. Jeg kan klart anbefale turen rundt om Manhattan, men har man ikke så meget tid, så er der mange andre spændende sejlture. Jeg vil klart anbefale en af dem.

13: SHAKE SHACK
Haha! Ja, jeg har en fastfood-kæde på min ønskeliste. Glem alt om Burger King og MCD når du er i New York. Der er for det første så mange lækre burgerrestauranter, at det næsten er synd at spise på fastfoodkæder. Jeg havde hørt om Shake Shack hjemmefra, men jeg må indrømme at jeg fik et chok da jeg første gang så middagskøen. Vi havde travet rundt på Manhattan og pludselig stod vi i Madison Square Park. Der var en cirka 300 meter lang kø op mod noget der mest af alt mindede om et skur. Men her lå der altså en Shake Shack. Vi var sultne og blev enige om, at køen måtte sige en del om maden. Vi blev bestemt ikke skuffede. Faktisk endte vi med at spise på de forskellige Shake Shacks rundt om i byen 6-7 gange på den tur. Jeg er normalt ikke til MCD for eksempel, men det her fastfood.. Det skal smages!

14: JUL I NEW YORK
Det kunne altså være fantastisk at opleve New York i december. Jeg ville elske at se det store juletræ ved Rockefeller Center, pynten i forretningerne og på gaderne. Alle har med garanti set en julefilm fra New York, og man skulle da være et skarn, hvis man som juleelsker ikke ville nyde byen på denne tid af året. Casper og jeg var faktisk meget fristede til at rejse i slut november/start december, men vi kunne ikke vente. Jeg tror helt bestemt, at vi en dag vil opleve USA ved juletid. Vi er begge to juleelskere og så er det da et must!

15: TO TING JEG FORTRYDER, VI IKKE GJORDE NOK
Det er et mærkeligt punkt egentlig. Men jeg har to ting, som jeg vil anbefale dig at gøre, hvis du skal til New York. Det første er, shop løs! Jeg havde sagt til mig selv inden, at vi bestemt ikke skulle spare. Men da vi kom derover var der bare så enormt meget at købe. Vi har ikke sparet og faktisk købte vi alt det, som vi forelskede os i. Efter vi er kommet hjem, er der dog nogle ting jeg har været træt af jeg ikke købte. Jeg købte blandt andet et par Skechers sko, siden vi kom hjem har jeg måtte købe et ekstra par. De koster næsten det dobbelte herhjemme, men de er fantastiske at gå i. Jeg ville have købt meget mere makeup og sandaler. Men så kan jeg lære det. Derfor vil jeg faktisk sige, hvis du står med noget i hænderne du er lidt vild med. Så tøv ikke. Det er med garanti meget dyrere at købe herhjemme.
Den sidste ting, det er faktisk den jeg er mest træt af. Jeg fortryder sådan vi lod videokameraet ligge hjemme og kun optog kortere film med iPhone. Det er så svært at forklare hele oplevelsen når man kommer hjem, der er så mange ting man gerne ville kunne se igen og vise familien. Det er rart med smukke billeder, men film kan altså noget helt andet. Den tanke slog mig da vi viste billeder til vores forældre og igen da jeg så nogle VHS bånd fra jeg var barn sidst. Turen skulle have været filmet som et minde. Det vil jeg gøre næste gang vi rejser, for hold op hvor er det hyggeligt at se tilbage på. Jeg nyder de små filmklip vi har på vores telefoner og ja, så er jeg ærgerlig over vi ikke har film fra de høje bygninger, sejlturen og turen i Central Park. Det har jeg også lært til en anden gang.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trendindlæg hos Complet Living + en rabatkode