DAGENS KALENDERLÅGE # 21

December, hvor blev du af?

Okay, december er jo ikke forbi bare fordi det snart er 24. december. Men hvorfor føles det altid sådan? Den sidste uge af december er jo egentlig også virkelig fantastisk. Det er som om, at vi de seneste mange uger har opbygget forventninger, spænding og den særlige juleglæde. Sådan er det hvert år. En stor boble af glimmer, glæde og magi, og når vi ligger i sengen, og den 24. december er forbi, så brister denne – alt ønsker er indfriet, glæden er større end noget andet tidspunkt og man bliver overrumplet af en særlig træthed. En træthed der gør os ude af stand til at lave noget som helst den 25. december, andet end at ligge på sofaen i afslapningstøj, se julefilm og spise småkager. Kender vi ikke alle den fornemmelse? I min familie er den dag hellig, og vi værdsætter virkelig at kunne slappe af med god samvittighed og samle os til årets familie-julefrokoster, mellemdagene og nytårsaften. Selvom det egentlig ikke er en begivenhed vi herhjemme går synderligt op i.
Julen er den bedste tid på hele året, fyldt med magiske øjeblikke. Det er så tomt, når vi pludselig skal vende os til en hverdag uden den særlige stemning, hjemmet kan pludselig føles tom og januar kan være uendelig lang og hård at komme gennem. Men før vi ser os om, så er foråret på vej, påsken, helligdagene og pludselig er sommeren over os, ferie, jordbær og lange, lyse dage med lune nætter – og så er det jul igen. For mig handler det om, hver eneste måned at finde noget at glæde mig til. På den måde flyver tiden afsted og gråvejrsdagene bliver lettere at acceptere. Hvorfor gå rundt og sukke over januar, februar og november, når man egentlig kan gøre disse måneder helt fantastiske?

Nu vil jeg nyde juleferien med mine kære, jeg vil tænde lys i juletræet og dekorationerne fra vi står op til vi går i seng, jeg vil betragte hvert et stykke julepynt, se julefilm og være længe oppe. Jeg vil glæde mig over vi stadig har den 22. og 23. december at glæde os i, før det hele går løs den 24. og boblen brister i dét vi lukker øjnene i ?

1 kommentar

 • Lisbeth Glud

  Hvor har du ret! Sådan tror jeg det er for de fleste. Især det med at pludselig er december gået og NU NU er det jul og huha hvor har vi så pludselig travlt for lige at nå det sidste og blive helt færdig til juleaften for så at flade helt ud 1. juledag – den dag vader jeg rundt i morgenkåbe og glæder mig over alle gaverne, som jeg nu har rigtig god tid til at nyde. Når juledagene er ovre skal vi lige have klaret nytårsaften men allerede nogle dage ind i det nye år kan man fornemme at dagene er blevet lidt længere og før vi aner er det ved at være forår.
  Hvis man vil er der noget at glæde sig til og over hele året rundt.
  Tak for dine fine og kloge betragtninger og rigtig glædelig jul ønsker
  Lisbeth Glud

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DAGENS KALENDERLÅGE # 21